View from Central Park

Hey, Hey, Hey!

Alta zi, alta distractie, alte aventuri in “tara minunilor” pe care vreau sa le impartasesc cu voi.

Cea de-a doua zi in NYCΒ  a fost perfecta. Central Park, Empire State Building, Trump Tower, St Patrick Cathedral, Rockefeller Center si nu in ultimul rand un moment de contemplare si de multumire pentru ca ne aflam acolo, in Times Square, au adus acelei zile tone de sclipici si sclipiri πŸ™‚ .

Desi, visul american pentru mine nu exista, dupa cum am mai zis, odata ce am ajuns in NY am realizat ca am, totusi, un vis adanc inradacinat. Inca de pe la 10 ani, urmaresc seriile CSI, cu disperare. Pentru ca am inceput sa le urmaresc la o varsta atat de frageda, au avut, clar, o influenta asupra mea, astfel ca la intrebarea “Ce vrei sa faci in NYC ?”, raspunsul meu robotic chiar, a fost: vreau sa merg in Central Park sa fac poze in toate locurile in care au avut loc crime πŸ˜€ .

Central Park bridge

Zis si facut, prima plimbare, din cea de-a doua zi a fost in Central Park. Era aproape ireal, tot ce vazusem in filme se descoperea in fata mea. Podurile recognoscibile, politistii calareti, maratonistii si trasurile cu cai pe care le vedem in orice film, nu doar in CSI, erau acolo. Nu am apucat sa ne plimbam prin tot parcul pentru ca acolo totul este la scala mare (in toata perioada de NY am avut senzatia ca vad lucrurile cu zoom), dar evident am apucat sa fac pozele “at the crime scene”.

View from Central Park

View from Central Park

Am trecut rapid pe langa Trump Tower in drumul nostru spre ESB, i-am facut o poza, doua, trei si ne-am continuat desfatarea cu cea mai “breath taking” priveliste pe care o poti avea in NY. Dupa mai multe etape de stat la cozi, serpuite si lungi, dar ordonate, si dupa o scanare si un control al bagajelor, eram gata sa urcam in Empire State Building. In momentul in care am coborat din liftul dragut care ne-a dus foarte rapid in varf, toate emotiile placute pe care un om le poate simti m-au lovit puternic. Peisajul era de vis, iar eu eram emotionata pana la refuz. O liniste si o recunostiinta profunda m-au invaluit in acele momente… pfff clar mai vreau sa ma mai duc de cateva ori πŸ˜€ .

New York City viewed from the Empire State Building

Urmatoarele opriri au fost la St. Patrick Cathedral, o alta cladire impunatoare, pe care o vedem des in filme mai ales filmata de sus ( are forma de cruce, nu poate fi ratata πŸ˜‰ ), si la Rockefeller Center.

Inainte de a pleca spre hotel, am mai facut o oprire in Times Square, de aceasta data pe lumina. Ne-am asezat pe scarile special amenajate pentru reflectari adanci πŸ˜€ si timp de 10 minute ne-am lasat invaluiti de magia locului. Credeti-ma pe cuvant… chiar este magic πŸ˜‰ .

Times Square

Stay tuned! See you soon πŸ˜‰ !